The last exorcism recension

Skräckfilmen ”The last exorcism” vandrar på bekant mark. Med skakig handkamera ger filmregissören oss ett tillförlitligt grepp som så många thrillers och rysare givit oss de senaste tio åren. ”The last exorcism” är ingalunda någonting nydanande eller upphetsande för den redan invigde filmintresserade. Men den bjuder på viss uppfinningsrikedom och snygga makeupeffekter. I Eli Roths (Hostel och Cabin Fever) händer kan det lätt förefalla enkelt och trivialt att falla i splatter och blodsprutargenren. Men i ”The last exorcism” är det tillbakalutat rysligt och mysigt thriller-aktigt.



Ett mystiskt brev..

I de inledande 45 minuterna är det högklassigt obehagligt med den rätta dokumentära känslan men sedan när filmmakarna väljer att lägga in ljud och musik till filmens mest skrämmande scener skriver de oss åskadare allt för mycket på näsan. ”The last exorcism” slutar abrupt och lika kvickt och likgiltigt vi lämnade filmen blir detta känslomässiga tillstånd ett betyg för hela produktionen.



Vad döljer sig under det obligatoriska hängande håret?

Betyg: 2,5/5


Skrämmer den?

Enligt många är det en av årets mest skrämmande thrillers. Håller den vad den lovar? Jag får bevittna spektaklet under nattens gång. Recension kommer!!


På önskelistan

Högst upp på dvd och blu-ray önskelistan! Släpps lagom till svullandet av påskmust, målade ägg och inlagd sill. Bara konvolutet är roligt..


Trippel i vampyr vs varulvsjakt

De senaste nätterna har de gått varm i blu-ray spelaren. Underworld levererar fortfarande! Trippelroligt från Sony pictures är den underbara steelbook dvd utgåvan av samtliga Underworld filmer!



Grymt!!


Woody Allen i sitt esse

När Woody Allen lämnar sitt kära manhattan och New Yorks givna ramar är han som allra bäst. Karl gör ju faktiskt fruktansvärt bra thrillers. Denna är en av de senaste 10 årens allra bästa krypande mästerverk. Se den till fredagsmyset istället för Let´s dance. Brrrrr...



Scarlett lurar på Jonathan Rhys Meyers i Match Point (eller är tvärtom?)



Jonathan är lite mer läskig med ett hagelgevär under armen


Stenansiktet

Christian "Stenansiktet" Bale. Bara sådär.


2 filmer under 24 timmar

Min vardag är sned, okontrollerad och vimsig. Det som består är min sons ät och sovtider, min skolgång och mitt jobb. Jag hinner dock med mycket film nuförtiden. Jag ser ca 2 filmer varje dag. Senast inatt "Vacancy" på blu-ray (för andra gången) och härligt underskattade "Equlibrium" med hårdslående Christian Bale. På grund av ovanstående vimsighet kan det dröja med fler filminlägg. Men bloggen finns kvar ;)



Bra film under sena nätter


Finsk skräckis

Överrumplades av denna obskyra skönhet i trailerskörden på world wide web häromdagarna. Ser riktigt ruggigt ut... Jag ser den troligtvis i natt med Konrad i min famn. Konrad blundar. Sauna. Bara ordet är skrämmande.


Twilight? New Moon? Eclipse? Glöm det!

Såg den magiska japanska vampyr/skräck/naket/gore rysaren "Thirst" inatt/imorse. Jag kunde inte gå och lägga mig igen. Herregud. Så vackert har aldrig vamyprer skildrats. Se den!!


Lite överskattat faktiskt

Såg Casablanca på blu-ray tidigt imorse (min vardag är lite skev eftersom Konrad väljer att sova lite här och där). Alltså, kom igen. Världens bästa film enligt typ halva jordens befolkning..? Näe, skulle inte tro det.



Överskattat trams


Lite vardag.

Nu när min son Konrad äntrat världen ser vardagen lite annorlunda ut. Upp på natten (morgonen) runt kl 03.15 och mata. Titta på film. Jag tror jag ser ca 2 filmer/dag. Bra jobbat Stjernström! Senast nu hela Saw-serien. För typ femtonde gången. På måndagen börjar skolan. Jag har inte läst någonting... Tjipp!



Saw håller mig vaken om nätterna (och Konrad)


Inte så svårt

Jag som trodde att 1500 filmer skulle vara knepigt att komma upp till. Nu närmar det sig 1600. Senaste uppdateringen på http://www.invelos.com/DVDCollection.aspx/Diskodans


Se den!

Jag gillar French connection, Dirty Harry och Serpico. 70-tals snutfilmer är det bästa jag vet. Just därför är jag störtförälskad i Ben Afflecks mästerliga "The Town" som precis släppts på dvd och blu-ray på region 1. Den går fortfarande på bio här i Svedala. Tag chansen och se den. Det är en av de bästa tjuv och polis filmerna som kommit ut sedan "Heat" från 1995. Och det blir bara bättre att den utspelar sig i Ben Afflecks gamla hemtrakter i Boston. Ingen kan snacka "southie" som honom. Rekommenderas!



Diger skådespelarskara


RSS 2.0