Men va i helv.. eller Survival of the dead recension

När George A Romero avslutade sin första film om de levande döda 1968 hade han ingen aning om att han skulle sätta en standard inom genren. Med efterföljande mästerverk som Dawn of the dead och Day of the dead var han ett "household name" inom zombierullar. Nu, 42 år senare pissar han på hela franschisen. För 5 år sedan skrev och regisserade han Land of the dead. En starkt samhällskritisk skräckfilm med zombies som var läskigare än någonsin. Han följde upp med Diary of the dead, där han flörtade med filmer som blair witch project och paranormal activity med lyckat resultat. Men nu presenterar han den senaste installationen "Survival of the dead". Ett riktigt bottennapp i hans digra karriär. Inledningen är skrattretande. Eller som frun proklamerande när filmen startat "Är det en skämtfilm?". Jo, man kan tro det. Skådespelarna är usla, fotot, dialogen och regin likaså. Det enda som är en smula upplyftande med "Survival of the dead" är att filmen är inspelad i fina 35mm och de glödande höstlöven gör att man faktiskt längtar till oktober. Till nästa George A Romero film längtar jag inte.
Betyg 1/5


Marinsoldater på zombiejakt. Har vi sett det förut?




Zombie smink alá 1965..?


Skräckfarbron återvänder

Han har varit verksam i över 50 år (!). George A Romero är en hejare på Zombiefilmer. Den senaste i raden landade i min brevlåda idag! Tjjoohhoo! Recension kommer!


Robert Downey JR rules!

När jag var en liten filmknodd i mitten på 90-talet drömde jag mig bort till en värld fylld av action, galna äventyr och klipska repliker. Jag fick allt det i Oliver Stones Natural Born Killers. Nuförtiden är det ingen, INGEN, som ens kommer ihåg hur storslagen Robert Downey JR var i NBK. Jag insåg det lååångt senare hur kvick, läcker och coolt han sade samtliga sina repliker. Ungefär lika cool och häftig är han i Iron Man. I mitten på oktober kommer uppföljaren. Give it to me!!


Nemos lördagstips!

För många år sedan bad filmkrönikan i svt deras filmrecensent Fredrik Sahlin att lista de bästa filmerna genom tiderna. Herr Sahlin tvekade inte en sekund när han berättade för hela svenska folket att Chevy Chase borde geniförklaras och att mästerverket Fletch borde finnas i varje välsorterat filmsortiment. Den platsade med lätthet på Fredrik Sahlins lista. Han kunde inte ha haft mer rätt. Fletch är en av världens roligaste filmer. Det är så. Och Chevy Chase är/var kung. Det tycker min hund Nemo också. Även om han ser lite trött och oinspirerad ut på bilden. Se den ikväll! säger Nemo bakom hans något sömndruckna ögon.


 


En av årets bästa

The descent var en lyckad skräckhistoria och del II är faktiskt strået vassare. En av årets höjdare! Se den i helgen med någon du tycker om.


Är det inte julafton snart??

Högst upp på önskelistan:



Jag utbrister ett: Äntligen på bluray! Inte nog med det, fullproppad med extra material. 50 års jubileumsutgåva. Dregel, dregel, dregel..


Haha!



Man är alltid trygg med Mr.Oizo i baksätet!


Start me up!

Första dagen på högskolan idag. Det var kort, bra och nördigt. Just the way I like it aha, aha..
Har as we speak inhandlat kursliterratur för över 500 pix. Tjoho! Jag har tills måndag på mig att samla mod igen och bege mig till Högskolan. Tills dessa njuter jag av film, film och film. Ikväll ser jag Roman Polanskis "Ghost writer".


Luke, I am your spongecake

Kakan blev lika god som Darth är cool


Tårta är gott!

Förra årets Halloween tårta slog alla rekord i bissarhet. Specialbeställd på Bodins bageri på söder. Årets upplaga av Halloween tårtan blir något läskigare, godare och mer bisarr.


Nemos lördagstips (söndagstips)

Vi var på kalas i lördag. Nemo fick vara hos snälla bekanta. Han hade liksom inte tid att lördagstipsa då. Idag har han det. Hmm.. Sort of. Nemo vill inte vara med på bild denna gång. Men han ligger i buren och vill gärna tipsa om Hulk av mästerlige Ang Lee. Som för övrigt är 50 gånger bättre än The Incredible Hulk med Edward Norton.


Eyes wide shut vs. tid

Mästaren själv har sagt i ett fåtal intervjuer om att Eyes wide shut låg honom närmare hjärtat än vad många andra filmer gjorde. Jag har lite svårt att tro på det, samtidigt som jag förstår honom. Det är ett svårtuggat drama med förbjudna tankar och mycket sex. Stanley Kubricks sista film är på sina ställen ett mästerverk (tänker främst på det genuina kamerarbetet och ljussättningen i de magnifika New York våningarna) men det är också ett drama som fått lida med tidens tand. Redan 1999 var Eyes wide shut ett verk av en man som krävde tid av sina filmarbetare och var besatt av en formel som redan 1986 (full metal jacket) kändes förlegad. Men Eyes wide shut är onekligen en film att fascineras av och fortfarande håller den intresset uppe. Jag såg den på HDdvd och den är, som sagt, otroligt vacker att titta på. Jag är kluven och har alltid varit så om Stanleys sista film. Ibland en axelryckning å det grövsta, ibland ett bländande filmiskt mirakel. Mest besviken är man över det faktum att man aldrig igen kommer att få njuta av en Kubrick film.

Betyg 3/5


Nicole har något att berätta för Tom..


Och Tom blir inte så glad..


Happy birthday to me!

Ska iväg på lördag, på min självaste födelsedag och spela skivor på min svågers bröllop i Västerås. Jag lider inte av det. Det kommer att bli trevligt. Innan jag och frun åker iväg kan jag suckta efter denna:


The Runaways recension

Kristen Stewart levererar som ung och lovande rockstjärna i nya filmatiseringen av Joan Jetts tidiga karriär i The Runaways. Dakota Fanning drar dock ett större lass med gestaltningen av Cherie Currie, sångerska i bandet. Vi har sett det förut. De två dras mellan bandets framgångar och deras egna behov av ständigt vara i centrum. Framförallt Dakota Fanning är på sina ställen klyschan själv när hon hamnar i händerna på giriga skivbolagsbossar och de utnyttjar henne till max. The Runaways är en ok skildring av rocklivet på 70-talet med massor av bra musik men där konflikten mellan de två huvudrollsinnehavarna hade kunnat kryddats lite extra. 

Betyg 2/5


Dakota Fanning grenslar så mkt att man blir generad


Sitter Kristen och tänker på Robert?


Ny dvd

Denna landar i brevlådan idag. Någon som sett den?


Dagens t-shirt

Visserligen var det fredagens t-shirt men jag vara tvungen att låta er ta del av denna skönhet idag. För övrigt önskar jag mig en Saw tröja i födelsdagspresent ;)


Den eviga frågan vol VI

Gränsen är hårfin säger många. Skräck/rysare är väl thrillers också..? Nej! Så är icke fallet, visst, thrilles har sina skrämseleffekter och rysliga scener och är närbesläktade med genren men ändå ganska långt ifrån. Här kommer mina 10 favoriter i kategorin thrillers.

Internal affairs (den kanske bästa 90-tals thrillern och Richard Gere är ett as)
Unlawful entry (kurtan levererar och Ray Liotta spelar ett svin, som vanligt)
No way out (filmen Hitchcock skulle ha gjort om han levde 1986)
Rear window (filmen Hitchcock gjorde när han levde 1954)
Wait until dark (audrey hepburn har aldrig varit snyggare, se bilden)
Fargo (heck do you mean?)
A simple plan (bill paxton kan konsten att se riktigt skärrad ut)
Silince of the lambs (all the way to the f..b..i..)
Seven (you´re a fucking t-shirt, at best!)
Deliverence (någon som är sugen på en tur i kanoten?)


Dagens t-shirt

Svart är varmt men vad gör man...?


Green zone recension

När registolen innehavs av britten Paul Greengras och huvudrollen tas upp av Matt Damon bjuds man på en åktur utan dess like i krigsdramat Green Zone. Jag såg filmen på bio i vintras men idag spelas den upp på en 46 tum plasma skärm och blu-ray spelare och vilken total hemmabio upplevelse det blir. Basen mullrar och diskanten ligger som en smäck i fronthögtalarna. Det är mumma för hemmabio fansen. Green Zone är en nervig thriller i ett Irak som nyligen blivit en nation med självbestämmande rätt efter Saddam Husseins diktator styre. Matt Damon kan det här. Han springer genom gränder och skriker ut order medan ökensanden sticker i ögonen, precis som att han inte gjort någonting annat. Blu-rayen levererar med bravur. Det är riktigt bra extramaterial på discen och såldes för ett väldigt överkomligt pris på mediamarkt. Tack för det! Green Zone är en av de senaste årens bästa krigsfilmer jämte Hurt Locker och Body of lies. Green Zone bevisar återigen att man kan lita på Paul och Matt. 

Betyg 4/5  


Matt undrar om man kan lita på en irakier..?


Nemos lördagstips

En sömndrucken hund är inte mycket att ha. Han kan dock tipsa om att Toy Story är en väldigt trevlig filmupplevelse inför lördagsmyset innan han stänger sina ögon igen och drömmer om tikar, kissindränkta stubbar och torkade grisöron.


Den eviga frågan vol V

Funderat på detta några dagar nu. Jag måste ju ägna tid och tanke åt min favoritgenre skräck/rysare. Då åker vi. 10 st favoriter i ovanstående genre.

The Shining (mr torrance, you were the caretaker here)
The Excorcist (the power of christ compells you!)
Hellraiser (It will tear your soul apart)
Evill dead II (groovy)
Jurkyrkogården (you know lewis, sometimes dead is better)
Halloween (It´s Halloween, everyone is entitled to one good scare)
Scream (to see what your insides look like!)
Misery (I am your number one fan)
Child´s play (waaaana play?)
Poltergeist (the storm is getting closer)
 


Svag för Sandra

Det var en jäklans rabalder om Sandras kärleksproblem i våras i skvallerpressen och fortfarande verkar det som. Jag bryr mig mindre om det. Faktum är att hon med säkerhet levererar i denna film. Släpps 8/9-10. Vill ha!!!


Börja om från början, börja om på nytt..

Förbannade Blu-Ray. Nu måste jag dra fram tjocka (hrrmm) plånboken igen. Nu släpps alla Friday the 13th på framtidens format blåstråle. Först ut för min del var del II och III. En present från frugan idag. Tjoohoo!


Action action action

I helgen ser jag The Expendables och minns mitt actionfyllda 80 & 90 tal.


Äntligen fredag den 13:e

Som grädden på moset och pricken över i:et. Fredag den 13 är här! Mumma för skräckfilmsfansen! Vilken film är bäst i serien av alla 10 filmer och vilken är sämst? Svaren hittar du här. Utförligare än någonsin av Sveriges kanske största fre 13 fan.

Kill, kill, kill, kill...

1. Friday the 13th 1980 (originalet skrämmer forftfarande och Jason är inte ens mördaren)
2. Friday the 13th part IV The final chapter (Corey Feldman rules)
3. Friday the 13th part VII New blood (en helt ny Jason uppenbarade sig, en mer maskinliknande killer, I love it!)
4. Friday the 13th 2009 (nyinspelningen är på sina ställen mer fantastisk än hela franschisen)
5. Friday the 13th part III (gjord i 3D redan 1983 men filmen är bättre i hederliga 2D)
6. Friday the 13th part VI Jason lives (Alice Coopers soundtrack räddar allt)
7. Friday the 13th part II (bättre än sitt rykte och med Jason iklädd papperspåse över skalpen)
8. Friday the 13th part VIII Jason takes manhattan (hur kommer han egentligen till New York från en insjö?)
9. Friday the 13th part 10 Jason X (kul att han är i rymden eller..?)
10. Friday the 13th part IX Jason goes to hell (enda behållningen är Freddy handsken i slutet av rullen)

obs. Friday the 13th part V A new beginning tänker jag inte ens röra med tång...
Ha en bra fre 13!


Det dyraste jag köpt

Ropade in denna pjäs på Tradera för några år sedan. För hur mycket? Näe, jag kan bara inte berätta det. Jag skulle få jättekonstiga blickar av min fru dom kommande 20 åren. Jag är väldigt nöjd dock.


Employed..?

The Dude anlände idag. Ska upp i hallen nästa vecka!


Den eviga frågan vol IV

Jag hoppar på det omöjliga tåget igen. Denna gång är det äventyr/krigsfilmer som gäller. Herregud. 10 stycken, nu åker vi!

Saving private ryan (No, I´m saving that one just for me)
Braveheart (Freeeeeedooom!)
Barry London (this pistol is faulty)
Gladiator (strength and honor)
Indiana Jones and the raiders of the lost ark + Indiana Jones and the last crusade
(I rather spit in your face, this is how we say goodbye in Germany Dr Jones)
Jaws (we gonna need a bigger boat)
Star Wars 1977 (wwwhhhhrrrraaaa "ska läsas med Chewbacca röst")
24 timmars jakten (I´ve got something in my eye!"
The lord of the rings (share the load)


Ytterligare en Saw utgåva

Denna kom hem till mig igår. Hela vägen över atlanten från okänd säljare på Ebay. Sågklingan snurrar och Jigsaws röst mullrar när man trycker på knappen. Jag tror det är min 3:e eller 4:e utgåva av samma film. Saw IV är den som har flest kopior i mitt Saw bibliotek. I´m insane..




The Crazies recension

The Crazies anländer med kraft i brevlådan. Jag är superspänd efter bevittnat trailern en sisodär 13 gånger. En ny skräckfilm. Äntligen tänker jag medan jag kämpar med plasten (som jag alltid får göra med nya inplastade blu-rays) och inser att detta blir något att bita i. Filmen alltså, inte plasten. The Crazies inleds med trygga kamerarörlser över ett bekant amerikanskt jordbrukslandskap. Vi har sett det förr. Småstaden in the middle of nowhere där befolkningen lever sina stilla liv och kämpar med sin vardag. Tills något/någon slår slint därute. The Crazies följer alla mallar, på både gott och ont, vi har sett allting en gång för mycket. Det är en gott och blandat skål filmskaparna bjuder på. Det är The invasion of the body snatchers, Land of the dead och The Road allt i samma påse. Radha Mitchell spelar med trovärdighet makan till Timothy Olyphants sheriff karaktär. De är ett bedårande par som gång på gång möter ondskan och slår sig fri med bravur. The Crazies är mumma för skräckfilmsfansen och ett givet inslag i kommande Halloween kvällar därute i stugorna. Obs! Filmen var import. Den släpps på svensk mark senare i höst.

Betyg: 3/5  


Snyggt omslag



Sån jäkla texas chainsaw massacre vs. the amityville horror ripoff.



Close encounters..?


Den eviga frågan vol III

Dags att ta tag i det igen. Det omöjliga. Det nästantill kaotiska. Genren är drama. Jisses. Stort och tungt ämne att ta sig an en tisdag eftermiddag. Men varför inte. Ni ställer ju frågan hela tiden! "Vad är din bästa film då??" Jo, här kommer svaret. 10 st filmer. I genren drama. Varsågod! 

Gudfadern 1 & 2 (it was you fredo!)
Taxi Driver (someday a real rain will come)
Rocky (Maybe i should have broke your thumb!)
Clockwork orange (Oh, and what´s so stinking about it?)
Magnolia (I will dropkick those f..cking dogs, understand?)
Little miss sunshine (what? you´re beautiful sweethart)
There will be blood (I´m finished..)
Fucking åmål (akta! a-brunn)
21 grams (its prison, right here!)
The pledge (she said it, she said it)


The blue side rules

Förutom att beställa mina favoritfilmer på nätet är det bara ett ställe som gäller om man vill inhandla sina blu-rays och dvd´s i butik. Mediamarkt har det bästa utbudet någonsin när det gäller högt och lågt. Olika genrer trängs med lågpris dvd´s och blu-ray utbudet är mästerligt. Kika in bilderna. Blu-ray är på frammarsch. And I´m lovin´it! www.mediamarkt.se

 


Larry for president!

Äntligen! Jag är inne på 6:e säsongen av Curb your enthusiasm (simma lugnt Larry, skitöversättning) och det blir bara bättre och bättre. Gillar ni Seinfeld? You´re gonna looove Larry. Köp!




Vill ha!


Är man stor får man vara snäll

Den stora billy skyddar den lille. Varje dag och natt och läser ur sin favoritbok "I wanna play a game"


Predators recension




Minns ni de härliga gamla 70-tals musikanterna The Village people och deras hit "macho macho man I want to be a macho man?" Jag kan inte sluta nynna på den när jag ser den nya upplagan av Predator serien på bio. När gamle Arnie spände musklerna i originalet från 1987 var det enbart ett monster med gigantiskt underbett som jagade honom och hans elitsoldater. I 2010-års upplaga har Nimrod Antal (Vacancy) spänt på gänglige Adrian Brody skarpladdade framtidsvapen och låtit fler än en Predator härja fritt i djungeln. Allt är extra hårdkokt och krispigt. Extra hårdkokta actionscener, ja tack. Extra hårdkokta specialeffekter, ja tack. Extra hårdkokt soundtrack, ja tack. Extra hårdkokt Adrian Brody, nej tack. Likt Christian Bale i Batmanskrud väser han fram oneliner på oneliner tills man gäspar av tristess. Hans sällskap ser att ut att lida med honom. Förutom Laurence Fishburne som gör ett vettigt intryck i en svår roll. Predators är en machofilm av stora mått. Det sparas sällan på krutet och makeupeffekterna signerat av de så alltid skickliga Greg Nicotero och Howard Berger gör en smått andfådd. Predators är en monsterfilm för 2000-talet med inslag av 80-talets mest glassiga muskelshower. "Macho macho man, i want to be a macho man!"

Betyg: 3/5 


Biobonus!

Ibland är det skönt att vara filmnörd. Gratis varma chips, läsk och hariborulle. It´s gooooood.





Man kan inte lämna dom ensamma en längre tid..


Så fort man vänder dom ryggen tar de chansen att dela ut en Hogan Leg drop eller en Rock bottom.
Hulk Hogan vs. The Rock - The Rock vinner. Lätt.


Den eviga frågan vol II

Märk väl. Det senaste inlägget ang. de bästa actionfilmerna har väckt samtliga filmintresserade ur er dvala. Låt oss dock komma ihåg att inlägget skrevs av en något övertrött Krille som väntade på sängen kl 03.15, därav misstaget att publicera 10 st actionfilmer istället för lovade 5. Tänk så fel det kan bli. Och det sätter mig i en knivig situation. Inte kan jag återgå till 5 st favoriter inom genren Komedi nu. Nu är det 10 st som gäller. Där fick jag. Och här får ni:

Dirty rotten scoundrels, Rivierans guldgossar "Steve Martin & Michael Caine i högform"
Fletch "Moooon river"
The Hangover "Scenen där Zach Galifianakis ger the baby ett handjob är priceless"
Dumb & Dumber "Samsonite! I was way off"
Along came polly "Sjukt underskattad, kolla in Phillip Seymour Hoffmans fall i början, ouch!"
Kingpin "We don´t have a cow, but we have bull"
Superbad "I am Mclovin´"
Tropic thunder "What do you mean, you people..?"
Tropic Thunder "Jo, igen, enbart för Tom Cruise skull"
The Big Lebowski "Visserligen inte en komedi enligt standardmall men vad man skrattar"


Nemos lördagstips

Varje lördag tipsar min nakenhund (fast han har hår som bilden visar) Nemo om en film ni bara ska se under lördagskvällen. Oftast en mysig film för två. Nemo lever efter epitetet "hellre gröt tillsammans än oxfilé ensam".
Idag tipsar Nemo om: Hitta Nemo. För övrigt är det hans personliga favvo.


Den eviga frågan

Det går på ett ögonblick. Sekunden innan jag ens öppnat munnen och berättat att jag är ett filmfreak av stora mått slår det mig. "Åh nej, jag skulle inte sagt något.." För alltid kommer den. Frågan som ALLA ställer till mig. "Vilken är den bästa filmen du sett då..??". Jag kan inte svara på det. Inte på direkten iallafall. Jag måste dela upp det. Först i vilken sinnesstämning jag befinner mig i. Sedan genre. Om det då är möjligt, om ens då, kan jag ge mig på ett svar. Den bästa filmen? Jo, allt som oftast säger jag Clockwork orange. Men stämmer verkligen det? Jag såg den för första gången när jag var 12 år och blev traumatiserad för resten av livet. PÅ både gott och ont. Sedan dess har jag matat mig själv med vitt skilda visioner inom filmens värld. All från Bruce Campbells dåraktigheter i Evild Dead serien till Lars Von Triers personliga demoner i Riket till Clint Eastwoods kärlek för den amerikanska prärien i Unforgiven. Men summa kardemumma. Vilka är mina favoriter egentligen? Funderat länge på detta. Idag 7/8-2010 ger jag er en lista på 5 favoriter inom genren action. Imorgon ger jag mig på Komedier. Usch, redan nu känner jag ett visst vemod och olust över uppgiften. Posta gärna er egna favorister. Nåväl, här kommer mina. Go´natt!

* Die Hard (har det funnits någon mer självklar terrorist än Alan Rickman?)
* Face Off (So, you wanna take his face...off..!)
* First Blood (I´ll give you a war you won´t believe)
* Robocop (Paul Verhouven stavas svart humor)
* Terminator 1 & 2 (Vad tänkte dom när Jonathan Mostow fullständigt bajsade ner serien med 3:an?)
* Heat (enbart för den fullständigt briljanta actionscenen i downtown LA)
* Speed (90-tals rulle med klass och en överspelande Dennis Hopper, kul!)
* Under Seige (Steven Seagal spelar kock och en jäkel på slåss)
* The Rock (bullrigt och macho i 100 knyck)
* True Romance (action och den eviga kärleken i perfekt symbios)


Dagens t-shirt



Jag skulle lika gärna kunna vara 11 år...


Väldigt märkligt

I min filmsamling återfinns ca 1450 st dvd´s och blu-rays. Det är onekligen en bunt av det mesta och det bästa. Men några klassiker får aldrig se dagens ljus nere i mitt biorum. Tyvärr. Som denna till exempel. Jag sitter på de flesta av Stanleys mästerverk men denna har missat att inhandla de senaste 20 åren. Fy och skam. Skärpning Krille! Vilken tur jag har att min födelsedag inte alls är långt borta..


Alien på Blu-Ray!!

Som vi har längtat..

Släpps den 27/10.
Jag är väldigt nära att trycka på Köp knappen på www.discshop.se men insåg att julafton inte är långt borta. Den som väntar på något gott..


Såjja!

Biljetterna till Predators är inköpta. Längst ut till vänster i biosalongen. Som vanligt. Mest för att undvika följande faktorer: Människor som suckar, prasslar, rapar, andas med näsan onaturligt högt, ställer konstiga frågor till sin granne. Och det viktigaste, väldigt nära och lättsamt att gå till toaletten. Om det behövs.
Tid och biograf:
söndag 8/8, kl 18:30
Filmstaden salong 2
Gävle


Väntan är över..

Äntligen! På söndag kliver jag över lik för att se den senaste filmen i världens kanske mest underskattade franchise. Predators har premiär imorgon fredag. Jag knäpper mina händer och ber till högre makter att den är iallafall 1% bättre än AVP II.


Dagens film: Clash of the titans



Dagens Blu-Ray blev denna. Liam Neeson i lösskägg och Ralph Fiennes som ser helt vilsen ut som Hades. Sam Worthington vill vara Russell Crowe. Ok underhållning, varken mer eller mindre. Fantastiskt bild dock. Alltid något att gotta sig åt.


Shut the f..ck up donny!

 El duderino, Walt & Donny på HD DVD :)

Min samling

Kolla in min dvd samling på http://www.invelos.com/DVDCollection.aspx/Diskodans Har jag flest i Gävleborgs län tro..?? Klicka på coll så får ni upp det senast inköpta

Chucky hälsar alla välkomna!

Välkommen till min filmblogg. Jag tyckte det var dags nu. Jag heter Christian Stjernström, 32 år och bor i Gävle. Efter nästan 20års samlande av dvd´s,vhs,blu-rays,laserdiscar och hd´dvds delar jag med mig av mitt nördiga lilla jag. Jag kommer att försöka ge er en inblick i min filmvärld.
Jag kommer posta recensioner av dvd´s, blu-rays och göra korta rapporteringar från filmens värld.

Hoppas ni kommer att trivas!  Chucky hälsar..                       

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0