Idag är det Halloween

Jo, det är faktiskt så. Allahelgonahelgen är ju först nästa vecka men riktiga Halloween, den underbara materialistiska och genomamerikanska trick´or treat helgen firas idag. Och med det sagt, här kommer världens bästa topp tio Halloween filmer:

1. Halloween (naturligtvis, och INTE Rob Zombies nyinspelningar)
2. The Excorcist (fortfarande en av världens bästa skräckfilmer)
3. Scream 1, 2 (Wes Craven ändrade hela genren i mitten på 90-talet)
4. Pet Semetary (En av de allra bästa och underskattade Stephen King filmatiseringarna)
5. The Shining (Stanley Kubrick+Jack+Shelley=Magi)
6. Hellraiser (It will tear your soul aaapaart)
7. Friday the 13th (både originalet och den nya, jo, jag gillar den)
8. The Omen (brrrrrr...kids..)
9. Evil dead 1, 2 (groovy)
10. Psycho (Mästerverk)



Is dead better?


Yeah baby!!!

Halloween is near!!!


Splinter recension

Splinter är en av dessa nya skräckfilmer som med stark marknadsföring och medveten reklamstrategi försöker skapa en hype som inget fan av genren skall kunna undgå. Jag är en av dessa nerds som faller pladask för reklammakarnas enträgna påhittighet. "Splinter" är en ganska ordinär skräck/splatterfilm med en del överraskningar. Förutom att skådespelarna håller relativt hög klass besitter även regi och fotot en del kvaliteér. Resten är försumbart. Berättelsen är klassiskt linjär med väldigt få försök att överrumpla åskådaren. "Splinter" gör sitt jobb ändå hyfsat. Den skrämmer nästan lika bra som sina väl härmade influenser. Man hittar både klassiker som "Body snatchers" och "Night of the living dead" som referenser i "Splinter". Men inte är jag ledsen över det. Jag gottar fullständigt ner mig i eländet. Lagom till Halloween kanske jag till och med kan sträcka mig till att rekommendera den. 

Betyg 3/5  

 

Men vad nu då? En liten sticka? Åhh.. Så irriterande.



Hon pillade för länge på stickan..


Uppdaterad dvd/blu-ray lista!

Jag trodde det skulle ta längre tid än så här att klara av 1.500 dvds/blu-rays. Det visade sig vara ganska lätt.. Klicka på coll:

http://invelos.com/DVDCollection.aspx/Diskodans


Laddar Laddar Laddar!!

Hihi!! Jag är som barn på nytt! Halloween är bara runt knuten! :)
Det blir myyyyyyyyycket skräckfilm. Högst upp på önskelistan just nu:


Uppladdning pågår!

Inför stora skräcknatten lördagen den 30 oktober så pågår uppladningen för fullt. Vilken film ska visas? Kl 22 inleds Halloween här hemma. Men vilken skräckfilm inleder jag denna helg med...? hmmm.. Jag behöver er hjälp här. Vilken film får er att rygga tillbaka i soffan? Vilken film skapar den mest krypande skräckkänslan? Lista era favoriter! En klassiker är:


En av årets mest överskattade

Det kan skrivas spaltmeter om Avatar. Jag gör det inte. Det räcker med att säga att det är en av årets mest överskattade filmer. Nu släpps den som 6(!) discutgåva lagom till julruschen. Herregud. 6 DISCAR! Vi får hoppas att James Cameron förklarar på någon av dessa omåttligt fullspäckade utgåva VARFÖR han tillverkat en spelfilm som luktar skit, ser ut som skit och låter som skit. Det måste vara skit helt enkelt.


The human centipede recension

När det för ca ett halvår sedan cirkulerade rykten om att världens äckligaste film hade nått olika skräckfilmsfestivaler jordklotet runt gnuggade jag mina filmnördiga händer i förtjusning. "The Human centipede" skulle förverkliga alla mina förväntningar inom ren och skär skräck. När nu filmen landade i brevlådan i förra veckan vred jag ytterligare upp min förväntan till max. Sagt och gjort. Idag var det äntligen dags. 
Låt mig först påpeka att "The Human centipede" INTE är världens äckligaste (och framkallar kräkreflexer enligt vissa kvällstidningar) film av något slag utan en ganska ordinär skräckfilm men med ett obskyrt tema. Visst, den väcker anstöt och kan framkalla oroande sekvenser. Den lider dock av dåligt skådespeleri, illa skrivet manus och taffligt klippta actionscener. "The Human centipede" har en styrka, och det är fotot. På blu-ray kommer de stilla scenerna med fixerad kamera fram till sin yttersta förmåga och det är en fröjd för ögat. Ibland är stillheten i bilderna läskigare och mer rysligt framtagna än de exploaterande blodiga scenerna. Avslutningsvis förefaller "The Human centipede" vara mer som ett framgångsrikt medialt expriment som spelar på våra mest grundläggande skräckkänslor och får oss att falla för det som skrivs i kvällspressen. Nästa år kommer uppföljaren. Vi får se om del II motsvarar förväntningarna. Del I gjorde det inte.

Betyg 2/5



Uhh.. Scary woods. Shall we go on?



Nån hemma..??



Åhh! Vem knackar på min port mitt i middagen?



Inte som en bamsegullig distriktsköterska direkt.



Åh nej, vi skulle inte ha knackat på denna port!


Gävle som biostad?

Gävle är sveriges tråkigaste biostad. Jag har sett framemot "Buried" i över ett halvår. Den går inte ens upp i hemstaden. Suck. Jag får åka till Uppsala för att äntligen få se en av årets mest skrämmande filmer. Gävle som biostad? Nej tack.


Neeeej! Jag missar den!!!


The Deep på Blu-ray levererar!

Filmen "The Deep" som är lika gammal som mig (hela 32 år) toklevererar på Sony releasen på framtidens filmformat Blu-Ray. Ett hederligt gammalt matinéäventyr som får den mest inbitna filmtittaren att gnugga händerna inför en kväll fylld av spänning och drama. "The Deep" är skriven av "Jaws" författaren Peter Benchley och regisserad av duktiga Peter Yetes. 1970-talets hollywoodelit bestående av Nick Nolte, Robert Shaw, Eli Wallach, Lois Gossett Jr och Jaqueline Bisset ser magiska ut under filmens gång. På Blu-Ray gör sig "The Deep" alldeles lysande. Rekommenderas varmt under kyliga höstkvällar.

Betyg 4/5




Nolte & Bissette försöker övertala mr Shaw att följa med på skattjakt. Ska han svälja betet?


Pirater smyger på bildsköna Jaqueline.


Den gamle (och starke) och havet.


Halloween kommer tidigt i år!

Jag kunde inte hålla mina köpgalna fingrar i styr. 24 dvd´s för 279 pix. Halloween är räddad!


Förlegad idé eller fortfarande grym?

Arnold har enbart levererat på guvernörnivå på sistone. I en av hans sista föreställningar framför kameran var han oundvikligen en hårt slående actionhjälte av rang. Jag såg "End of days" under gårdagen och det slog mig hur j*vla cool han var Arnold. "You think you bad? You´re a fuckin´choir boy compare to me!" Ge Arnold och "End of days" en till chans. Den är värd en extra titt.


Arnie i känsligt läge..


För 20 spänn?

Jag vet inte vad det är som händer därute på stormarknaderna. Plötsligt dumpar Icamaxi och Willys priserna på dvdfilmer. Och nu hänger Rusta på. Idag inhandlades en av årets charmigaste filmer "Whip it" för en tjuga. Helt sinnessjukt. Det ska sägas att jag köpte filmen för 189 kr i våras på cdon. Dubletten blir en finfin julklapp ;)


Underskattat

Stackars stackars Renny Harlin. Den finlandsfödde filmregissören har inte fått ett erkännande sedan Long kiss goodnight (1998). Men hans film Deep blu sea är inte så dum ändå. Väldigt korkad intrig, ibland usla skådespelarinsatser men onekligen underhållande och perfekt för söndagströtta bakfulla huvuden. Nu släpps den äntligen på blu-ray. Den ligger högt på min önskelista. Och Renny Harlin får min röst iallafall.


Nemos lördagstips!

Frågade hunden tidigt imorse om en bild skulle kunna vara på sin plats? Han skakade på huvudet, slickade sig själv i skrevet och vände sig om. Tji fick jag. Jag laddade ner en bild från hårddisken och lät honom välja i blindo istället. Det blev ganska bra ändå, men tittar man på bilden förstår man också att han måste vara en av de tröttaste hundarna i länet. Trevlig helg!






Iron Man 2 recension

Han är sig lik Tony Stark. Kvick i munlädret som aldrig förr. Robert Downey JR är som klippt och skuren i rollen som den självmedvetna vapentillverkaren vars häftiga robotdräkt får alla att tappa andan. I förra årets bästa Marvelfilm spelade han ut hela sitt register av självupptagenhet och hans finstilta ironiska skämt satt som en smäck. I Iron man 2 gör han ingen besviken. Det är ett mer uppskruvat tempo, häpnadsväckande actionscener och en coolare och hårdare Nemisis (Mickey Rourke briljerar) har han också fått. Iron Man 2 har även denna gång regisserats av duktiga Jon Favreau som äntligen tar serietidningsfranschisen på allvar och låter inget gå till spillo. Det är upplevelse att se Iron Man 2 på Blu-ray. Mina nedanstående (ganska sunkiga) bilder gör inte den enastående bilden rättvisa. Magnifikt ljud, högupplöslig bild och action av allra bästa klass. Iron man 2 är en av de filmer som roar mest och bäst i höstmörkret.

Betyg 4/5  

  
Självdistans månne..?


Hård, hårdare, Mickey Rourke


Min 1500 film!

Glad i hågen åkte jag till Mediamarkt och inhandlade min 1500 film idag. Det blev Iron man 2 på blåstråle. Och ni ser ju själva hur glad en pubertal filmgalen 32 åring kan vara över att sin filmsamling har nått sitt klimax..


Finally!!!

Imorgon är en stor dag. Under morgondagen så inhandlar jag min 1500 film. Det blir med all sannolikhet ett stort ögonblick. Jag återkommer med fler känslostormar.


That is torquay madame!

Kalla mig gubbig, kalla mig stenålders eller rentutav förlegad cineast. Men jag kan inte hjälpa det. Fawlty towers är en av världens roligaste tv-serier. Nu släpps John Cleese & company på en remastrad dvdutgåva för de mest inbitna fansen. Jag kan se dem om och om och om igen.


Läskigast i år??

Det har talats länge och väl om den. Som årets läskigaste och rysligaste film. Nu släpps den äntligen på importerad dvd/blu-ray. Den ligger i ett paket över atlanten as we speak på väg hem till mig. Läskigast i år? We´ll see..


RSS 2.0